tiistai 27. tammikuuta 2015

Hiustenleikkuuta, spiraalirullausta, hiustenvärjäystä jne.......

Moikka taas !

Viime viikolla tapahtui kaikenlaista.. Oli värikurssin ensimmäinen teoria koe, joka omasta mielestäni meni ihan hyvin. Miesten hiustenleikkuuta ja permanenttitunnilla rullailtiin spiraalirullausta, sekä suoritin nopeusrullaustestin. :)

Alotetaan nyt vaikka siitä miesten hiustenleikkuusta. Eli aspassa(asiakaspalvelussa) mulle tuli asiakkaaksi mies, joka halus ihan perus miesten leikkauksen ja hius oli kasvanut jo aika pitkäksi, että sai leikata ihan reippaasti massaa pois, mutta mun mielestä se on aina kivempi mitä enemmän leikattavaa, koska siinä näkee parhaiten muutoksen.

 Eli tässä on lähtötilanne. Otin kuvan vasta hiustenpesun jälkeen, koska en muistanut ottaa sitä ennen :D
Eli lähdin leikkaamaan aluksi yläosaa ja määritin sen mukaan sitten sivujen pituudet.
Sivut leikkasin ylöspäinpitenevällä kehälinjalla.
Asiakas ei halunnut niskaan selvää rajaa, joten tein häivytetyn muotolinjan.
Pulisongit ja korvakarvat ajettiin koveella pois ja tadaa tulokseksi saatiin yksi iloinen asiakas lisää ! :)

Tässä vielä jälkeen kuvat:

Sitten siirrytäänkin hiusten värjäykseen! Eli meillä oli tänään harmaan hiuksen värjäyskoe. Värit joita käytettiin olivat kaikki kevytvärejä, koska emme ykkösluokkalaisina saa vielä muilla väreillä värjäillä..

Eli tässä on ennen kuva:




Harmaata hiusta oli n. 70% ja lähtötilanne hiuksen pituudessa ja latvassa oli 7 BG.
Harmaaseen hiukseen pitää aina tehdä esipigmentointi ja siihen käytettiin(Susannan kanssa värjättiin yhdessä siis :D) 30 ml vettä ja 30 ml 7 N. Esipigmentointi levitettiin harmaaseen tyveen, ei pituuteen eikä latvaan.
Esipigmentoinnin jälkeen levitettiin samantien tyviväri, joka oli 7 KG(10 ml) ja 7NN(10ml) ja hapete 4%(40 ml). Harmaan hiuksen värjäyksessä pitää aina siis olla luonnonsarjaa(N/NN, -0 tai /0), jotta harmaa peittyisi paremmin eikä kuultaisi hiusvärin läpi.
Latvaan laitettiin 7 KG(20ml) ja hapete 1,9% (40 ml).

Ja jälkeen kuva:
Asiakas oli tyytyväinen ja mekin oltiin Susannan kanssa, vaikka aluksi jännittikin, kun ekaa kertaa joutui itse sekoittaa värit ja miettimään, mitä väriä voi laittaa jne..

 Sitten vähän rakennekäsittelyitä. Elikkäs alapuolella on kuva spiraalirullauksesta. Spiraalirullaus aloitetaan niskasta, jonne laitetaan aluksi pari riviä ihan perusrullausta, jotta asiakas pystyy pesuvaiheessa taittamaan päänsä pesupaikalla kunnolla ja niin ettei se tukista asiakasta. Parin perusrullausrivin jälkeen lähdetään etenemään ohuin vaakaosioin ja otetaan postimerkin muotoinen osio ja kierretään se rullan ympärille. Tässä kannattaa olla tarkkana ettei rullan päähän jää kauheasti tyhjää, sillä lopputuloksessa se näyttää siltä, niinkuin sielä olisi jo valmiiksi "juurikasvu". Myös hiusrajat pitää rullata samaan suuntaan, ettei toinen puoli käänny sitten kasvoille päin ja toinen puoli taaksepäin..
Kun tekniikan oivalsi se oli ihan helppo tehdä :)

NIIIIIIN ja pääsin siitä nopeusrullauksesta läpi!!! 45 min. oli aikaa ja mä suoritin sen 33 minuutissa!! JEEJEEE :D

Ja tähän loppuun taas muutama kuva omasta tukastani, joka sai taas vähän uutta ilmettä!!!

Uusi piponi :D



Ja tuollainen siitä tuli. Eli pari luokkakaveria teki mulle raitoja ja raidat tehtiin Magmalla(erikoisväri). Kiitos vielä kerran tekijöille!! Tykkään kovasti :)

Tällaista ! Hhuuuh tulipas pitkä teksti. Noh eikai siitä haittaa ole, kun kerrankin oli intoa (JA AIKAA) kirjoitella vähän pidempään :)

Nyt kiitos ja näkemiiin,

-Riia









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti