torstai 17. syyskuuta 2015

Työntekijän ulkoinen habitus

Moikka,

Tämä teksti koskee siis, sitä miltä työntekijän tulee näyttää toimiessaan parturi-kampaajana alan yrityksessä. Tämä on samalla yhteen kurssiin liittyvä tehtävä, joten siksi kirjoitan siitä tänne blogiin.

Elikkäs mielestäni paka:lla(parturi-kampaajalla) tulee olla asialliset vaatteet päällä. Ei mitään liian paljastavaa, eikä tiukkaa minihametta, josta vilkkuu kaikki.. Vaan asialliset vaatteet. Esim. Farkut ja t-paita on hyvä. Taikka jokin nätti pitkähihainen.  Hameetkin toki käy, kunhan se ei ole tosiaan sellainen, että kun vähän kyykistää niin paikat vilkkuu koko kansalle.

Pakan kannattaa työvaatteita valitessaan miettiä myös sitä, että mikä materiaali "hylkisi" kaikkein parhaiten hiuksia. Silloin on paljon mukavampi työskennellä, kun ei jalat kutise heti ensimmäisen asiakkaan jälkeen.
       Sama pätee myös paidan valinnassa. Ei ole ehkä kaikkein fiksuin valinta laittaa jotain villaneuletta, joka oikeen imaisee kaikki hiuksenpätkät sisäänsä. Hyvä vaihtoehto esim. housuissa olisi sellaiset missä on jotkin nahkapaikat tuossa säärien ja pohkeiden kohdalla. Ei mene hiukset ainakaan housujen läpi, kun ne on helppo pyyhkiä nahan päältä pois.

Viereisessä kuvassa on mun mielestä täydelliset työhousut. Löysin ne kerran kirpparilta ja maksoin niistä 2e. Elikkä niissä on just nahkapaikat reisissä ja sääressä ja ei muuten oo kutissu jalat, kun on noilla leikelly. Ne on takaata ihan normi kangasta, eli ne ei myöskään hiosta päällä.
Nää housut on vielä mukavan joustavat, eikä liian tiukat, että hyvin pystyy menemään kyykkyyn sunmuuta...

Olen huomannut, että sana asiallinen on joillekkin aika laajakäsite. Eli itse tarkoitan asiallisella sitä, että jos esim. naishenkilö omistaa hieman runsaamman rintavarustuksen, niin ei ole ehkä kauhean mukavaa toisten naisasiakkaiden mielestä, jos kampaajalla on päällä jokin paita, mistä näkyy tissivako monta senttiä. Miehet ehkä saattaisikin pitää siitä, mutta itse en ainakaan pitäisi siitä jos kampaaja heiluu töissä puolialastomana :D

Asiallisuuteen ei kuulu pelkästään se, että on siistit ja fiksut vaatteet päällä, vaan koko olemus tulisi olla fiksun näköinen. Eli kampaajan tulee mielestäni pitää huolta omista hiuksistaan. Kampaajan työtä on hoitaa ja laittaa hiuksia, joten olettaen hänen omienkin hiustensa tulee olla siistit ja hoidetun näköiset.


Meikillä ei musta oo niin kauheesti väliä, vaikka se olis rajumpikin, varsinkin joillekkin kun sopii paremmin rajumpi meikki. Ja joillain taas on riittävä pelkästään meikkivoide ja ripsiväri. Että se on musta ihan jokaisen oma asia, miten haluaa meikata. Jotkut työnantajat kyllä voi olla niin tarkkoja, että ei anna kauhean rajuilla meikeillä tulla töihin, mutta kyllä nekin varmaan aika harvassa on. Kuitenkin kun kauneudenalalla työskennellään, niin yleensä työntekijät osaa hyvin itsekin miettiä mikä näyttää hyvältä ja mikä ei.

Miten ulkoinen habitus vaikuttaa työpaikkaa hakiessa?

Ulkoisella olemuksella on työpaikkaa hakiessa todella suuri merkitys. Jo se vaikuttaa, että kätteletkö haastattelijaa esim työhaastatteluun mentäessä. Työpaikan haussa tulisi olla huolitellun näköinen. Puhtaat hiukset, siistit vaatteet, hyvät käytöstavat ja iloinen mieli. Jo niillä eväillä pääsee aika pitkälle ja loppu onkin oikeastaan siitä kiinni, kuinka hyvin osaat "myydä" itsesi sille haastattelijalle.

Työpaikkaa hakiessa kannattaa miettiä myös ulkoisen olemuksen lisäksi sitä, millä keinoin saat vakuutettua haastattelijan siitä että juuri sinä vastaat heidän tarpeitaan ja että juuri sinä olisit paras kyseiseen hommaan. Haastatteluja varten kannattaa oikeasti hieman harjoitella, mitä vastaa kysymyksiin jne. mutta kuitenkaan liian "harjoitellulta" ei saisi kuulostaa, eli vastausten tulisi olla luontevia.


Loppuun voisin laittaa muutamia kuvia, mitkä ovat mielestäni itselleni hyviä työasuvaihtoehtoja:




Noi on kaikki mielestäni siistejä ja ei oo liian tiukkoja, että hyvin pystyy heilumaan fööninkin kanssa. Eikä myöskään mikään noista oo liian paksu, että ei tule heti hikikään kun noilla töiitä painaa menemään :)

Tällainen hyvinkin erilainen teksti tällä kertaa..

Ensikertaan taas!!
                                                          
                                                                       -Riia-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti