sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Lainerullausta, kampauksen mukaisia rullauksia ja suoristuspermanenttiä !!

Heipsaan!!

Kuten otsikosta päätellä saattaa, niin tää teksti liittyy permanentteihin. Me harjoteltiin tekemään lainerullausta........... Ah laineet ne vaan aina saa mun pääni hajoamispisteeseen :DD En tiiä mikä siinä on, mutta aina ne saa vaa mun pinnan kiristymään ja naaman palamaan :D Okei ehkä syy on se, että en handlaa niitä ehkä ihan niin kauheen hyvin vielä...... Mutta pakko niitäkin on harjoitella.

Elikkäs tärkeetä lainerullauksessa on se, että rullat on 45asteen kulmassa toisiinsa nähden, koska muuten laine ei onnistu. Ja myös tärkeetä oli muistaa se, että oliko vetosuunta kasvoillepäin vai kasvoilta poispäin ja tottakai jokatoinen rivi oli kasvoille päin ja joka toinen oli poispäin :D

Mä lainasin nää 2 kuvaa meidän luokkalaiselta Susannalta, koska itse unohdin ottaa omasta lainerullauksestani kuvat... Muistin sen samalla kun olin jo purannut puolet rullista.. Vähän ehkä harmitti. Mutta kiitos Sussulle kuvista!!


Ja rullat on 45 asteen kulmassa :)
Siirrytään sitten kampauksen mukaisiin rullauksiin... Se on musta vielä jotenki hankala hahmottaa pelkän kuvan perusteella, miten kampaus on rullattu, että siitä on saatu juuri tuon näköinen. Mutta eiköhän sekin kehity, kun tarpeeksi rullailee ja katselee kuvia ja pohtii samalla, millä tyylillä kampaukset on toteutettu. 

Laitan aluksi kuvan siitä kampauksesta ja sen jälkeen mun tekemästä rullauksesta :)


Elikkäs tollasen kuvan valitsin ja sitte piti lähteä pohtimaan, miten rullaisi hiukset, jotta saisi tehtyä kyseisen kampauksen.
Ja tällaisen rullauksen mä sitten tein.


Olis voinut noi ylimmäiset rullat laittaa ehkä hieman alemmas vielä, mutta harjotuspäällä oli sen verran lyhyt hius, ettei se olis yltänyt alemmas :) Mutta muuten rullaus on ihan ok. 

Sitten laitoin kuvat tähän myös latvarullauksesta. Eli jos joku asiakas haluaisi pelkät latvat kiharalle tai laineille, niin tää ois siihen oikein sopiva rullaus tyyli !


Eli kahteen riviin laitetaan rullat ja hiusten päälliosaa ei rullata ollenkaan. Sanoohan sen jo nimikin :D


Sitten suoristuspermanenttiin. Unohdin ottaa toisesta mallista kuvat ihan kokonaan, mutta onneksi edes toisesta tuli kuvat napsittua..
Suoristuspermanentin teko oli yllättävän helppoa. Siinä on vaa tyylii aineet, mitkä levität päähän ja siinä se oikeestaan. No okei täytyyhän siinä ymmärtää, mitä aineita käyttää ja mitkä ovat vaikutusajat, miten eri aineet levitetään päähän jne.... Että ei tätä nyt itse kyllä itselleen pystyisi tekemään.
Mutta aluksi levitettiin hiusmaski. ohuissa osioissa koko hiukseen ja ei liian suurta kerrosta.

 Sen jälkeen maskin päälle levitettiin permanenttiaine. Ohuissa osioissa taas ja niskasta alkaen ja 1-2cm jätettiin tyvestä levittämättä, jotta hiuksen luonnollinen kasvusuunta säilyisi...

Sitten permisaineen jälkeen oli vaikutusaika ja sen jälkeen se pestiin pois. Sitten hiukset föönattiin ja suoristettiin ohuissa osioissa.

Suoristuksen jälkeen laitettiin kiinnitysaine ja vaikutusajan jälkeen pestiin kiinnitysaine pois ja laitettiin perm post treatment ja sitten viimeisteltiin ja se oli sillä valmis.

Asiakkaan hiukset ennen.

ja jälkeen !


Meidän asiakkaalla oli loivaa lainetta omassa hiuksessaan ja se toki vaikuttaa siihen lopputulokseen, että kuinka hhyvä siitä tulee. Ihan afrokiharaa ei edes suoristuspermanentilla saa ihan suoraksi.. 

Mutta tätä oli kiva tehdä. Se oli vaivatonta ja helppoa. Vähän kyllä pitkäkestoista, kun täytyy aineet levittää niin ohiussa osioissa ja tässäkin on monta eri työvaihetta, niin tottakai ne vie oman aikansa.

Tällaista taas tällä kertaa. Nyt jatkan vapaapäivän viettoa ja huomenna taas koulunpenkki kutsuu!

-Riia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti